Skip to main content Skip to footer

Porselein - Bestek - Glaswerk - Servetten

Geharde wijnglazen minder breuk

Getest door horecaprofessionals met 50% minder breuk, minder kosten! Wie wil dat nou niet?

Geharde wijnglazen geschikt voor de horeca

De geharde wijnglazen van De Vries Servies zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in de horeca. Ze zijn uitgevoerd in gehard glas en daardoor veel minder kwetsbaar dan een standaard wijnglas. Het geharde wijnglas is getest door horecaprofessionals met als resultaat een vermindering in het breukpercentage van gemiddeld 50 procent.

 

"Minder breuk is ook minder ergernis en minder kosten."

 

Het lagere breukpercentage werkt uiteraard kostenbesparend. Je hoeft minder vaak wijnglazen te bestellen en het geeft veel meer vertrouwen aan het personeel. Bij het poleren zal het bijvoorbeeld niet gebeuren dat de poot van het wijnglas wordt afgedraaid, met alle nare gevolgen van dien.

Geharde wijnglazen in de vaatwasser

De geharde wijnglazen kunnen zonder problemen in de vaatwasser worden gezet. Wel adviseren we hiervoor een vaatwaskorf te gebruiken in de juiste maatvoering van de wijnglazen. Ook in de glazenspoelmachine kunnen de geharde wijnglazen van De Vries Servies zonder problemen worden verwerkt.

 

De horecaprofessional aan het woord

Paviljoen Overdiep

Eigenaren Jenz en Maartje Verbogt van het Paviljoen Overdiep in Appingedam zijn zeer te spreken over de geharde wijnglazen met gegraveerd logo van de Vries Servies.

Jenz: "Je betaalt natuurlijk wel iets meer voor de wijnglazen met logo maar ik kan zeggen, nu we de wijnglazen enkele maanden gebruiken, we inderdaad minder kapotte wijnglazen hebben. Dit scheelt in de kosten. Dus minder breuk levert ons inderdaad voordeel op doordat we minder wijnglazen na hoeven te bestellen.

Maartje: "We zijn begonnen met een proef en hebben eerst een doos met 144 met logo gegraveerde geharde wijnglazen bij Jan besteld om te kijken of we hiermee kosten konden besparen. Het effect is inderdaad minder breuk op tafel maar ook minder breuk in de vaatwasser. De keuken hulp is er ook blij mee want minder breuk is minder glasscherven in de vaatwasser" .

Jenz vult nog aan: "Ook een wijnglas met logo levert voordeel op. Ieder personeelslid weet nu de juiste hoeveelheid wijn te schenken in de geharde wijnglazen met het logo van het Paviljoen Overdiep. Het woord Overdiep, binnen het logo, is op 14cl wijn als schenkmaat geplaatst en dat helpt ons echt om de juiste hoeveelheid wijn in te schenken. Ook dit levert voordeel op. Niet alleen voor ons maar ook voor de klant. Je krijgt als klant namelijk nooit te weinig wijn in je wijnglas. Een win win situatie".

Herberg ’t Plein in Meppel

Petra en Jaap de Boer van Herberg ’t Plein in Meppel gebruiken het sterke wijnglas van De Vries Servies al enkele jaren.

Petra: "Wij hebben een druk eetcafé en we moeten in korte tijd vaak grote groepen in de zaal van een natje en een droogje voorzien.  Dan heb je een grote kans op breuk van glaswerk. Al enkele jaren hebben daarom voor de sterke wijnglazen van De Vries Servies gekozen. Dit scheelt ons aanzienlijk in de breuk".

Jaap: "We hebben drie soorten. Een zoete witte wijnglas, een droge witte wijnglas en een rode wijnglas. Sinds vorig jaar staat ons logo er ook op. Zo kunnen we de wijn stijlvol presenteren, krijgt iedereen evenveel wijn en komt onze naam ook mooi in beeld".

Restaurant Het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam

Ludwig Oldenhuis en Hermien Pullen exploiteren samen Restaurant Het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam 

Ludwig: "Ons restaurant heeft als unique selling point dat Vincent van Gogh hier daadwerkelijk heeft verbleven en geschilderd. In de naam van ons restaurant dragen wij dat uit. En als dan je logo en de naam van zo’n wereldberoemde schilder  mooi op je wijnglas staat gegraveerd heb je een unieke prestentatie".

Hermien: "Onze gasten krijgen standaard een karaf water. Ook daar heeft De Vries Servies het logo op gegraveerd. Ik doe zelf vaak de bediening. Dan geeft het elke weer een goed gevoel als ik onze gasten een mooi glas wijn kan uitschenken. Dankzij de plaats van het logo, hebben wij altijd ook een goed rendement op de wijn".

 

Wijnglazen graveren proberen?

Bestel een proefdruk van het wijnglas met logo.