Skip to main content Skip to footer

Porselein - Bestek - Glaswerk - Servetten

Non-food voor Professionals

De Vries Servies

Non-food voor Professionals

De Vries Servies

Horeca servies

Horeca borden van porselein maken het servies compleet

Professioneel horeca servies is onontbeerlijk voor iedere zichzelf respecterende zaak in de horeca. Een mooi horeca servies van porselein draagt bij aan de sfeer in elke eetgelegenheid. Mooi opgemaakte horeca borden zijn een onlosmakelijk onderdeel van de smaakbeleving.

Horeca servies moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en efficiënt. Op deze site vindt u alleen horeca borden van porselein, geschikt voor professioneel grootverbruik. Een horeca servies van porselein zijn in tegenstelling tot aardewerk, op een hoge temperatuur gebakken en daardoor schokbestendig en chipbestendig. In het algemeen kunnen borden van porselein zonder problemen in de oven worden gebruikt. Alle porseleinen borden die u kunt bekijken op devriesservies.nl zijn geschikt voor intensief gebruik en mogen daarom met recht horeca servies worden genoemd.

 

Specialist in servies - Professioneel advies - Top kwaliteit - Betaalbaar - Snelle levering

Sfeer bepalend, professioneel & stijlvol horeca servies

Jan de Vries, expert in professioneel horeca servies.

Amuses en voorgerechten

Een amuse is bedoeld om de smaak papillen op gang te brengen. Meestal wordt de amuse geserveerd direct nadat de gast aan tafel is gegaan. Een schaaltje van porselein, maar ook een mooi vormgegeven glaasje of een serveer lepel kunnen gebruikt worden voor een originele presentatie van de amuse.

Voorgerechten en soepen kunnen natuurlijk in de traditionele porseleinen soepkom met twee oren of in de klassieke leeuwenkop kom ter tafel worden gebracht. Beide hebben intussen bijna een cult status in sommige kringen. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een originelere presentatie. Wat dacht u van een bouillon uitserveren uit een porseleinen theepot bijvoorbeeld.

Hoofdgerechten

Een mooi opgemaakt bord waarop de creatieve vaardigheden van de chef optimaal tot zijn recht komen is natuurlijk een 'eyecatcher' voor elke restaurant bezoeker. Alle bekende porselein merken hadden en hebben een oneindig aanbod in horeca servies van porselein in diverse stijlen. Tot voor kort was het aanbod van de meeste fabrikanten vooral uitgevoerd in wit of room wit. Dit traditionele horeca servies is voor veel chefs nog steeds het uitgangspunt bij het opmaken van gerechten.

Smaakbeleving begint op het bord

De laatste jaren wordt er meer gewerkt met natuurlijke kleuren in het horeca servies. Veel gekleurde horeca serviezen hebben een reactieve glazuur laag waardoor elk bord net afwijkend is van de andere borden uit dezelfde serie. Dit geeft een speels effect dat bij de restaurant bezoeker vaak verrassende reacties oproept. Een porseleinen bord is zeker niet de enige mogelijkheid voor het presenteren van een (hoofd) gerecht. Het horeca servies kan ook bestaan uit bijvoorbeeld een houten kistje ingelegd met vetvrij papier voor de presentatie van een huisgemaakte burger met biologische frieten. Talloze andere presentatie mogelijk zijn natuurlijk denkbaar. Laat u inspireren!

Professioneel horeca servies van de Vries servies!

Jan de Vries, expert in professioneel horeca servies.

Nagerechten

In de Franse keuken is een kaas plankje het traditionele nagerecht. Een dergelijke plank leent zicht ook goed het tot zijn recht komen van tapas in al zijn variaties. Het horeca servies voor nagerechten biedt oneindig veel mogelijkheden; van een zwart bord met honingraatmotief tot een koperen Martini glas of een traditionele ijscoupe. Alles is hierin mogelijk.

Garnituren en bijgerechten

Natuurlijk kunt u de garnituren uitserveren in de traditionele porseleinen (of zoals vroeger gebeurde) roestvrijstalen bakjes of schaaltjes. Praktischer is het om drie of vier schalen te plaatsen op een onder tray van porselein en die te plaatsen op het midden van de tafel. Dit bespaart de bediening een extra loop.

Een geheel andere wijze van presentatie is van bijgerechten kan bijvoorbeeld met een verticale roestvrijstalen houder. In diverse uitvoeringen kan dit onderdeel vormen van het horeca servies. Hieraan kunnen dan twee, drie of vier roestvrijstalen emmers worden hangen, naar gelang het aantal bijgerechten.

Bekijk ons aanbod horeca bestek

Klassiek of design horeca bestek, wij leveren het allemaal!

Jan de Vries, expert in professioneel horeca servies.